maanantai 12. joulukuuta 2011

London baby!

Pieni tauko postauksissa koska ME KÄYTIIN LONTOOSSA! Ja mulla oli pieniä teknisiä ongelmia kun konellaa ei toiminu safari. Muuuutta nyt olen takaisin linjoilla. Eli siis käytiin Sennin ja Noemin kanssa katselemassa Lontoon jouluvaloja ja vähän nähtävyyksiä pe-su. Koitan vähä kertoo mitä tehtiin ja laittaa kuvia. Ostoksista (niitä on aika paljo...) voin kertoo sit joku toinen kerta.

Westfield
Westfield

Perjantaina lähtö oli puolilta päivin Liverpoolista Lime Streetiltä. Juna oli tosi siisti ja aika matala ku mäkin ylsin ylähyllylle! T Iida 156cm... Ostettiin hullut junaeväät ja pari tuntia meni mukavasti. Perillä sit etittiin meijän hostelli. Se oli aikamoinen murju ja käytävillä haisi hiki ja marijuana. Meillä oli siis kuuden hengen huoneesta varattuna kaks sänkyä. Huone oli tosi pieni ja sinne oli ängetty tosiaan kolme kerrossänkyä ja suihku. Yhessä nurkassa oli vaan sellanen suihkukoppi. Yllättäen suihkusta tuli kuitenkin ihan lämmintä vettä että en sinänsä valita. Vessat oli sit käytävällä. Mä toivon todella etten saanu mitään elukoita mukaani niistä lakanoista, ne oli vähän kyseenalasia. Samoin oli muuten se laundry room josta haettiin pyyhkeet... No jos koko lysti aamiaisineen makso sen £35/2yötä niin mitä muuta voi olettaa? Aamupala oli muuten cornflakeseja ja paahtista. Loppupäivä vietettiin Westfieldin ostarilla. Ja niistä ostoksista myöhemmin... Illalla nälkä iski niin yllättäen että tyydyttiin mäkkäriin. Ja täytyy tunnustaa että join kokista... Bad me.
Oxford St.

Santa Parade

Lauantaina lähettiin ajoissa liikkeelle ja alotettiin Portobello Roadilta. Tykättiin kaikki tosi paljon Portobellosta ja jälleen tehtiin hankintoja. Oli onneks tosi nätti sää, aurinkokin paisto, niin oli kiva käppäillä siellä pari tuntia. Seuraavana pysäkkinä oli Harrods jossa käytiin ihmettelemässä kaikennäköstä krääsää. Siellä oli mm. £1190 maksava pehmo-virtahepo ja Harry Potter-kauppa. Sit jatkettiin keskustaan Carnaby Streetille ja Oxford Streetille. Oxford St. oli suljettu autoilta lauantaiks niin siellä sai kävellä vähän väljemmillä vesillä. Nähtiin mm. sellanen Santa-kulkue joka oli ilmeiseti joku hyväntekeväisyys juttu. Hirveesti enemmän tai vähemmän humalaisia ihmisiä pukeutuneina joulupukeiks. Se oli yks niitä kokemuksia mitkä muistaa pitkään ja mitä on vaikee selittää. Mut se oli hienoa. Käytiin välillä hostellilla heittämässä ostokset ja sit lähettiin kohti China Townia. Matkalla pysähdyttiin vielä M&M kaupassa. Siis neljä kerrosta M&Msejä. Kelpaa. Sieltä löyty kaiken värisiä karkkeja ja niistä sai kerätä oman irttaripussin. Mun pussi tais maksaa joku £9... Löydettiin sit vihdoin sopiva kiinalainen ja syötiin oikein maittavaa ruokaa. Mä en tiiä onks kinkki ihan korrekti sana ruuasta (ihmisestä ei ole!) mutta kinkki safka on vaan hyvää.

M&Ms Road

Sunnuntaina taas aikanen lähtö ja rinkat Eustonin rautikselle venaamaan. Tästä alko sit oikee turistikierros. Alotettiin Trafalgar Squarelta ja käveltiin Buckingham Palacelle. Siinä kävellessä St. Jamesin palatsin ohi huomattiin että nyt on ukkoja sen näkösesti rivissä että kohta tapahtuu jotain ja tajuttiin että tässähän on vartijoiden vaihto alkamassa! Siis mikä tuuri että just sillon käveltiin ohi! Jäätiin siis seuraamaan toimitusta ja vaikka ei lopusta paljo mitään nähtykään niin oli se silti hienon näköstä. Jatkettiin kävellen kohti Westminster Abbeytä (miks mä aina sanon Downton Abbey? liikaa telkkaria?) ja Big Ben-Houses of Parliamentia. Otettiin muutamia turistikuvia taas tässä vaiheessa (kuvia yhteensä viikonlopulta on 300..). Tarkotus oli siis kävellä Thamesin rantaa Tower of Londonille asti mutta alko tihuttaa ikävästi niin luovutettiin jo Embankmentin tuben kohdalla. Käytiin siinä välissä Starbucksissa kaakaoilla ja jatkettiin sit tubella Towerille. Ja taas otettiin kuvia Towerista ja Tower Bridgestä. Ja mä toimin kunnon turistioppaana ja kerroin ammattimaisesti Towerin historiasta "You see that tower thingy-bop there in the middle? That's where they keep the ravens. I think." Towerilta otettiin bussi Covent Gardeniin. Siellä oli kaikennäköstä katutaiteilijaa sun muuta. Ja sellanen market-alue jossa oli käsityöläisiä myymässä tuotteitaan. Viihdyyttiin sielläkin aika pitkään ja sit olikin jo aika lähtee Eustonia kohti. Käytiin Eustonilla vielä syömässä Nandosissa (kanaravintola, suosittelen jos syötte kanaa.) ja sit junaan ja kotia kohti. Matka meni neuloen ja iPodia kuunnellen.

lähtölaskenta olympialaisiin.Tässä kohtaa mä kuvittelin että ois hääkulkue just menossa ohi ja voisin vilkuttaa Willille ja Katelle.Covent Garden

Covent Garden

Iida ja Rinkka
All in all, reissu oli oikein onnistunut ja kivaa oli. Ens keväälle suunniteltiin jo seuraavaa matkaa. Sit otetaan kyl hotellihuone... Mulla on vieläkin jalat kipeet kävelemisestä ja niskat jumissa laukun ja rinkan kantamisesta. Oli meinaan painava rinkka. Nyt pitäis jaksaa purkaa loput kamat vain jotta voin alkaa pakkaamaan Suomeen tuloa varten. Oi, joy! Kattelen niitä ostoksia vaikka illalla, vi ses!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti