torstai 31. toukokuuta 2012

God Save the Queen

Täällä sataa. Näyttää ihan syksyltä. Johan tässä olikin pari viikkoa hellettä ja aurinkoa, että pitikin jo palata todellisuuteen. No ei anneta sen haitata, mulla on teetä ja porkkanakakkua, mikäs sen parempaa.

Viikonloppuna oli iha superhelteet, sellasta +27 nyt ainakin. Kävin lauantaina Liverpoolissa vähän ostoksilla ja siellä oli kyllä tukahduttavaa. Kun ei siellä rakennuksien keskellä edes ilma liiku. Täällä sentään vähän tuulee mereltä. Lähdin ostamaan t-paitoja/toppeja jossain muussa värissä ku sinisenä. Tulin kotiin yhden tummansinisen hameen kanssa. Surullinen saldo sanoisin.
Converset kävi biitsillä.

Sunnuntain sportteilut jatkuu, eli käytiin taas pyöräilemässä. Tällä kertaa otettiin vähän evästä matkaan ja lähettiin polkeen ajatuksena mennä Nestoniin asti. Toi pyörätie/lenkkipolku/mikäonkaan Wirral way loppuu sinne Nestoniin ja täältä sinne on kai joku 15km. Siellä oli joku hyväntekeväisyys kävely häppeninki menossa samaan aikaan eli ihmisiä oli tosi paljon liikkeellä. Järjestäjänä oli paikallinen rotary-club ja niillä oli juomatarjoilu siinä puolessa välissä. Juttelin siinä yhen sedän kanssa että mistä oikeen on kyse, ja kerroin että mun äiti tekee tälläsii juttui kans Suomessa. Setä tietty innostu, että ai olet Suomesta vai? No oletko hyvä rallikuski? Kerroin että oon tietty tosi hyvä kuski (niinku kaikki suomalaiset!), mutta rallia en aja. Hetki siinä höpöteltiin ja sit jatkettiin matkaa. Ihan Nestoniin asti ei päästy, ku mun naama alko ilmottaa että aurinkoa on nyt saatu tarpeeks. Olin siis varustautunu perus spf30 aurinkorasvalla ja lisännykkin sitä tauolla. Kotiin päästyä muistutin lähinnä rapua. Onneks se kuitenkin laskeutu sen verran että lopulta mikään paikka ei enää seuraavana päivänä punottanu. Niin siinä usein käy. Pyöräiltiin siis yhteensä n 23km! Aikamoinen suoritus vaikka itse sanonkin. Satula oli vähän kova ja tanko jotenkin huonossa asenossa, mutta jos sitä vähän huoltais niin jaksais varmasti paremmin. Terveisin nim.merkki Istuminen sattuu vieläkin.Sain lastenvahtikeikalta palkaksi Skotlantilaisen vitosen. Se on siis ihan normaalia rahaa, näyttää vaan vähän erilaiselta ku perus punnat.
Tiistaina käytiin vesijumppaamassa pitkästä aikaa. Siellä ne samat ihanat mummelit oli vieläkin, yhtä innokkaina kuin ennenkin. Toi vesijumppa on yks asia mitä tuun kaipaamaan niin paljon, siellä on vaan niin kiva käydä. En tiiä oisko ilmapiiri ihan samanlainen suomalaisessa uimahallissa. Uimisen jälkeen istuttiin hetki meijän takapihalla, siis ehkä 30-45min. Ja mä poltin käsivarteni. Kun en laittanu sitä aurinkorasvaa. Sen siitä saa ja tyhmästä päästä kärsii koko ihminen ja muita kansan viisauksia.

Täällä juhlitaan ens sunnuntaina Diamond Jubileetä eli kuningatar on ollu vallassa 60 vuotta. Juhlat alkaa siis sunnuntaina ja jatkuu tiistaihin asti. Maanantai ja tiistai on bank holidaytä eli kaikki on vapaalla. Meillä on tosin myös half term loma ens viikolla eli oltais joka tapauksessa vapaalla. Viime aikoina joka tuutista on tullu vaan union jackia ja kuningatarta. Kaikki kaupat, siis _ihan_kaikki_ kaupat on koristellu tilansa union jack lipuilla tai väreillä. Jopa muutamat koditkin on koristeltu, kuten meidän naapuri. Mä pääsen nauttimaan juhlista täällä ja sit vielä vähän Lontoossakin, jonne matkaan tiistaina. Lähen viettämään kesälomaani Lontooseen ja hengaileen vähän Ainon kaa. Mulla on oikeen hotellikin varattuna, siis oikea hotelli eikä mikään hostelli tai easyhotel. Valkoset lakanat, oma vessa ja ilmainen aamiainen, mmm.. Toivottavasti säät sallis niin vois vaan käppäillä ympäriinsä. Ja ehkä sateen sattuessa vois käydä Victoria&Albert museossa kattelemassa iltapuku näyttelyä. Ei mitään sen tarkempia suunnitelmia oo vielä, siellä on käyty jo niin monesti että pakolliset nähtävyydet on jo nähty.


Mitäs sit vielä.. Unissakävely on palannut. Viime yönä olin ihan vakuuttunu että mun sängyssä on jotain, en muista mitä se oli. Mutta piti nousta ylös ja laittaa oikeen valot päälle että voi tutkia mitä peiton alta löytyykään. No ei tietenkään mitään, untahan se vaan oli. Jossain vaiheessa etsintää havahduin ja totesin että taidan nähdä unta. Tälläset jutut on inhottavia, koska sit aamulla on tosi väsyny ja tuntuu ettei oo nukkunu ollenkaan. Onneks näin ei käy ihan joka yö.
Erikan koulu.

Tähän loppuun vois ehkä nyt vihdoin tehä suuren paljastuksen. Mulla on nimittäin uutisia joita ei oo voinu vielä kertoo julkisesti, koska Erikalle ei voitu kertoa vielä. Mutta nyt kaikki tietää, niin voin kertoa täälläkin. Meille tulee vauva! Eli siis Jo on raskaana ja Erikasta tulee isosisko. Täällä päässä on oltu aikas täpinöissään asiasta. Koska Jolla on jo vähän ikää (okei nyt tää kuulostaa siltä että se on joku mummo jo.. 42 vaan.), niin riskit oli aika suuret ja sen takia piti odottaa ennenku kerrottiin Erikalla. Testien mukaan kaikki on nyt kuitenkin hyvin ja parin viikon päästä selviää sukupuolikin. Selvisi siis syy miksi Jo on ollu niin väsyny ja himoinnu yhtäkkiä salt&vinegar sipsejä ja punajuuria. Ja mä pääsen neulomaan jotain söpöä vauvalle! Jee!

Ps. Paluu lento Suomeen on varattu, mä tuun takas 14.7! Seittemän viikkoa enää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti