tiistai 20. syyskuuta 2011

Heippa hei! Viikonloppuna päästiin vihdoin Liverpooliin!!! Lauantaina käytiin Ivetan ja Sennin kanssa vähä kiertämässä kaupunkia. Käveltiin keskustassa ja käytiin kaupoissa (mm. 4 kerroksinen Primark...) ja sit käytiin satamassa tms. mikä se nyt ikinä onkaan. Siinä joen rannassa kuitenkin sellanen Alberts Docks niminen alue, missä on museoita, turistikauppoja yms. Tate ja Museum of Liverpool on ilmasia, niissä täytyy ainakin käydä joku kerta. Beatles Storyyn oli pääsymaksu ja sielläkin voisin käydä jos ei oo kovin kallis. Satamassa oli sellasia patsaita joitten nimi on Bananas. Ne on vähän niinku lehmä(?) edestä ja sit banaanimainen takaa. Hienosti selitetty, kattookaa kuvista. Käytiin lounaalla sikakalliissa Pizza Expressissä, oli kyllä hyvää pitsaa kallista vain. Jo kerto että sinne saa usein jotain ale kuponkeja tyyliin kaksi yhden hinnalla ja niitä kannattaa käyttää. Tiedetäänpähän sit ens kerralla.

Sunnuntaina käytiin perheen kanssa Hope Street Fair tapahtumassa. Se oli sellanen markkina tyyppinen katutapahtuma, järjestäjänä kai Liverin yliopistoja? Se oli kadulla jonka toisessa päässä on katolinen kirkko (ehkä yks rumimmista kirkoista, sitä kutsutaan wigwamiks koska se on periaatteessa betoninen inkkariteltta/kolmio)ja toisessa päässä anglikaaninen kirkko (paljon perintesempi kirkko noin niinku rakennuksen puolesta). Eli äiti voi olla ylpeä, katselen vieläkin kirkkoja matkoillani, vaikka et olekaan pakottamassa... Erikalla oli ratsastustunti nii noi lähti aikasemmin pois ja mä jäin viel vähä kierteleen. Kiersin keskustan kauppoja vielä uudestaan enkä ostanu ku alusvaatteita Marks&Spenceriltä (Aino vplät on tarjouksessa 3kpl/10£, aika kalliita.). Juna liveristä tänne on täällä päässä ihan vaan lähijuna ja sit lähempänä Liveriä ennen jokea se muuttuu metroks ja metroasemat/käytävät on ihan ku Lontoossa. Kotoisen oloisia siis.

Käytiin Ivetan kanssa "lasillisilla" perjantaina. Baarista löyty jopa ihan hanasta päärynäsiideriä (ei sitä Suomesta ikinä hanasta saa..). Maistu ihan päärynäviiniltä, tämäkin toi muistoja mieleen... Mutta sen on kelvattava tai sit on opeltava oluen ihanuus. Bisse muuten makso 3£ ja sidu 3,5£ eli ehkä vähän vähemmän ku Suomessa.

Kävin tänään Morrisonilla ja siellä vaihdettiin hyllykuvia. Eli tuotteiden paikkoja hyllyssä. Sitä samaa hommaa mäkin tein Shellillä. Ja osasin jo small talkata myyjätädin kanssa. Viimeks ku kävin nii kassa kysy multa tarviinko muovikassia. No en saanu selvää mitä se sano ja vasta kun se sano sen kolmannen kerran niin tajusin. Oli aika ulkomainen olo. Mutta nyt myyjä kertoi myös pitävänsä siitä Kit Katista mitä ostin ja vastasin hyvin sujuvasti että niin minäkin :)

Laitan tähän nyt sit vielä näitä Liverpool kuvia muutaman.






Laitoin noi nyt tolleen superisoina ku muuten ne on sellasia kärpäsenkakkoja ettei niistä saa mitään selvää...

3 kommenttia:

  1. 3 kympillä ei tod paha sehän on vaan joku 4 euroa kappale! Paas tuleen. Ja vink vink levennä tätä pohjaa niin istuu kuvat paremmin.

    Aino

    VastaaPoista
  2. no ei se kai sit oo niin paljoo... onko väritoivetta? pitsiä vai ei? ja levensin pohjaa, toimii paremmin!

    -Iida

    VastaaPoista
  3. mielellään mustia ihan perus mutta kaikki kelpaa. koko kasi. joo niin toimii! ja muuten, coldplay vetää KAKSI keikkaa manchesterissa joulukuussa mutta taitaa molemmat olla jo loppuunmyyty. däääääm

    Aino

    VastaaPoista