keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Lakko

Me on tänään lakkoiltu. Englannissa on tänään julkinen sektori ollut lakossa, koska valtio haluaa nostaa eläkeikää ja -maksuja. Eli lähes kaikki koulut, virastot, sairaalat younameit on ollu kiinni. West Kirbyhän sijaitsee Wirralin niemimaalla(?) ja täältä pääsee Liverpooliin kahta eri tunnelia pitkin. No tänään sieltä ei kulkenu ku poliisi ja ambulanssit ja Wirral oli "suljettu". Kaikki joutu joko kiertämään etelän kautta tai menemään junalla niinku Jo teki. Erikalla ei siis ollut koulua ja me vietettiin päivä kotona.

Heti aamusta ku Jo lähti, Erika tuli mun viekkuun nukkuun siis joskus 6.30... Erika yritti viedä multa peiton kokonaan, mutta taistelin vastaan ja pidin osani peitosta. Jaksettiin nukkua johonki ysiin ja mentiin sit aamupalalle. Sit mä aloin siivoileen ja Erika pelas Wiillä. Lopulta pelattiin yhdessä kaks tuntia Just Dancea eli tuli päivän liikunnatki tehtyä. Ilta-päivällä vielä Aristokatit dvdltä ja pianotunti nii kivasti meni koko lakkopäivä!

En ookkaan kai kertonu mutta mulla on omakin lakko päällä. Meinaan kokis-lakko. Tajusin tossa muutama viikko sitten että kokista kuluu entistä enemmän ja kun se nyt ei ole mitään terveellisintä juomaa niin aattelin että oon jouluun asti ilman. Alussa oli koko ajan ihan hirvee himo saada kokista, mutta nyt alkaa jo helpottaa. Pahinta on ollu kun on käyty ulkona syömässä. Yleensä en oo tällästen lakkojen ystävä, koska mun politiikkani on "kaikkea kohtuudella". Usein myös sit ku kieltää jotain kokonaan itteltään nii ei muuta teekään mieli! Mutta tällä kertaa kokis-lakko ihan oman terveyden (ja rahan) takia.

Oon unohtanu kertoo siitä ku käytiin kattoon Twilight. Käytiin siis viime tiistaina Jon ja Jon kaverin kanssa Liverpoolissa leffassa. Ennen leffaa syötiin Gourmet Kitchen Burgerissa, joka on sellanen vähä erilainen hamppariravintola. Ainon kanssa Lontoon reissulla käytiin siellä syömässä ja tunnistinkin paikan ketsuppipullot, ne on meinaan tomaatin muotoset. Söin ihan törkeen hyvän kana-mozzarella-pesto-burgerin ja oli ihan täynnä. Leffa katottiin Odeonissa ja se paikka oli val-ta-va. Tai ehkä se vaan tuntu valtavalta ku on tottunu Riihimäen Gildaan. Oikeesti se oli ehkä säkällä Tennispalatsin kokonen... Leffasta sen verran että ehdin alottaa kirjan lukemista vähän ennen ku mentiin leffaan joten noin puolet leffasta oli "tuttua". Ja nyt oon kovasti yrittäny lukee kirjaa eteenpäin että tiedän mitä lopulta tapahtuu. Tykkäsin leffasta, koska niinku ennenkin Twilighteissa niin tässäkin oli tosi hyvät musiikit. Ja koska tarinaa oli selkeesti yritetty venyttää niin biisejäkin soitettiin pitempään. Works for me. Olipa nyt syväluotaava leffa-analyysi, enjoy!

Lukemista on hidastanu se, että oon alkanu tehä neulekukkia ja rusetteja myyntiin. Jo on menossa joulumyyjäisiin myymään omia tuotteitaan ja ehdotti että mäkin tekisin sinne jotain pientä. Teen siis pieniä neulottuja kukkia ja rusetteja joita sit isken pinneihin tai rintaneuloihin ja myyn £3. Katotaan miten käy, ostaako kukaan. Jos ei osta, niin sit jaan niitä kaikille joululahjoiks ;) On ne mun mielestä ihan söpöjä, laitan sit kuvaa ku jaksan eka ottaa sellasen...

Nyt kattomaan meijän suosikki käsityöohjelmaa, Kersties Handmade Britainiaa! Kerstien käsityöt ei aina onnistu ja sille on kiva nauraa. Vi ses!

2 kommenttia:

  1. haha en ees tiennyt tästä, mietinkin et mitä ne meuhkaa et aberdeen on vallattu, mutta ne on olleet yötä jossain päätoimistossa josta en ees tiedä mmissä se on ja ei mulla ollut keskiviikkona koulua muutenkaan:D

    VastaaPoista
  2. Laura, kyllähän valveutuneen opiskelijan pitäis tämmöset jutut tietää! ;)

    VastaaPoista