lauantai 21. tammikuuta 2012

The Year of the Dragon

Tuntuu että näitä uusia tuttavuuksia putkahtelee nyt ihan left and right. Tänään tapasin italialaisen Vittorian, joka on työharjoittelussa Italian Liverpoolin suurlähetystöllä. Käytiin näyttämässä vähän Liverpoolia uusille tulokkaille Vittorialle ja Camillelle ja samalla tuli nähtyä itekin kaikennäköstä uutta.

Eiks tää setä näytäkin vähän Kekkoselta?
Carmen, Vittoria ja Camille. Ja vähän tuuli taas.

Alotettiin siitä wigwam-kirkosta, josta oon maininnu joskus ennenkin. Se on siis katolilainen kirkko, joka näyttää ihan intiaaniteltalta (hence the name...). Ulkoapäin tosi ruma paikka, mutta sisältä kyllä ehdottomasti kivoimman näköinen kirkko jossa oon käyny. Ja näin kirkkoherran tyttärenä voin kertoa että on tullut kierrettyä kaikennäköisiä kirkkoja sellasista luola vuorilla Kreetalla-tapauksista aina Notre Dameen... Wigwamissa oli kuitenkin mahtavat lasimaalaukset (ihanat värit!) ja muutenkin jotenkin sellanen kiva fiilis. Yllättävän moderni myös, vaikka se on rakennettu 1967. Jälleen kerran, kattokaa kuvista :)


Kirkon jälkeen käytiin siinä kulman takana olevassa Victoria Galleryssa. Siellä oli kiinalaisen uuden vuoden kunniaks ohjelmassa kiinalaista kalligrafiaa ja origameja sellasessa workshopissa. Sisäinen 5-vuotiaani kiljui ilosta! "Jouduttiin" eka kiertään sitä museoo ympäri ku oltiin vähän ajoissa, mutta sekin lopulta kannatti. Ylimmästä kerroksesta meinaan löyty joku arkeologia osasto, jossa sai kokeilla hassuja hattuja, piirtää ja ihmetellä vanhoja tekohampaita. Ja siellä oli käsinukkeja. Tää museo nousi mun top museot-listalla kevyesti kakkoseks (Lontoon Natural History Museumin dinoja ja sinivalasta on vaikee ylittää!), koska miten voi olla huono museo, jos siellä on käsinukkeja ja piirtämismahdollisuus!?!?


A very handsome womanNo kun saatiin ittemme irti käsinukeista ja muista, niin päästiin itse asiaan eli origameihin. Eka käytiin maalaamassa kiinalaiset uuden vuoden toivomukset ja opin kirjottaan mun nimen kiinaks. Tai siis niillä kirjaimilla, onks ne kameja? Ja sit alko armoton taittelu ja sain aikaseks pupun, sammakon, ketun ja sydämen. Kettu puhuu ja sammakko pomppii. Ei siitä sen enempää, hurahdin täysin.


IidaKäytiin vielä tsekkaamassa Liverpoolin Chinatownin portti (on muuten isoin portti manner-Kiinan ulkopuolella) ja Albert Dock. Sit alko jo päivän kävelyt ja tuuli oleen mulle liikaa ja tuntu että kuume alkaa nousta, niin lähettiin yhteistuumin kotia kohti. Nyt oon mukavasti lääkittynä peiton alla ja telkasta tulee Notting Hill (se kohta missä Spike poseeraa kalsareissaan paparazzeille on jo kai menny, dääm) eli olo on hieman parempi. Jos jaksan niin lähen huomenna perheen kanssa katsastaan Chinatownin juhlallisuuksia, we'll see. Ja sori Cristi, ei vieläkään kunnon rastakuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti